Witam kolegów. Otóż mam problem z obrotami, falują najczęściej przy rozgrzanym silniku i na biegu jałowym po do daniu gazu na 2000-3000 obrotów, podczas zchodzenia zatrzymują się ok 1500 obrótów i wtedy silnik faluje. Na komputerze nie wyskakują żadne błędy. Do tej pory została wyczyszczona już przepustnica i zaadoptowana oraz przepływomierz, podmieniłem sondę lambda, czujnik położenia wału, wymieniłem czujnik temperatury i nie ma żadnych efektów. Może wy macie pomysl co to jeszcze może być??? Moja octavia nie posiada gazu i ma dopiero 50 tyś przebiegu. Proszę o pomoc.
Blędy 550 i 577
Zwiń
X
-
Blędy 550 i 577
Witam wszystkich na forum. Mam problem z Octavia 1.9 tdi 110km. Mianowicie auto nie chce wejsc na obroty,max 2500,zero przyspieszenia i kopci na biało. Po podpieciu pod komputer widzi dwa blędy 550 regulacja konta wtrysku i 577 regulacja spalania stukowego-cylinder 1. Mechanik podejrzewa pompe wtryskowa. Turbo sprawdzil i jest okey. Chcialbym zobaczyc wasze opinie? Dziekuje
-
-
Bardzo dziekuje za pomoc. Pompa pojechala juz do pompiarza. Jak to bedzie wina pompy,to dokladnie opisze moja usterke zeby innym pomóc.
[ Dodano: Sob 28 Kwi, 12 21:00 ]
Witam. Pompa zostala naprawiona,uszkodzenie (zatarty tłok przestawiacza kąta) koszt 500zl i blad 550 sie skasowal. Blad 577 nadal wyskakuje na komputerze. Auto jest troche przymulone i rozpedza sie dopiero od 3tys obrotow. Czy to moga byc wtryski do regeneracji?W ogole nie moge nigdzie znalezc dokladnego opisu tego bledu. Co to waszym zdaniem moze byc?
Komentarz
-
Komentarz